Objectiu: publicar

Aquest és el bloc de l'IES La Plana, el qual nasqué amb la vocació de ser la veu de tota la comunitat que forma l'institut. Aquest és un mitjà d'expressió lliure i les opinions vessades són únicament i exclusiva responsabilitat dels autors de les entrades i dels comentaris. En aquest bloc es permeten comentaris anònims però l'administrador es reserva el dret d'eliminar els que es consideren ofensius o no adequats per al seu bon funcionament.

Visita nº: Free Hit Counters

La concertació de batxillerats i Fernando Alonso

Escrit d'abans de la catàstrofe recuperat a través de Google Reader

vía La Plana, 13 de Sebastià el 28/06/07

Continua el deteriorament de l'Ensenyament Públic a què ens té sotmesos la Conselleria de Cultura, Educació i Esport. L'últim episodi d'aquest procés és la pèrdua de 23 unitats de batxillerat dels instituts públics de les nostres comarques. També ha arribat a l'IES La Plana aquesta retallada: probablement ens llevaran un dels tres grups de primer de batxillerat que teníem, sense justificació aparent.

Potser la raó és que la Conselleria no té prou diners ─pobra!─ i per això es veu obligada a retallar la despesa de professorat dels centres públics. Però resulta que sí que té pressupost per a subvencionar els batxillerats dels instituts concertats a partir del curs 2007-08, uns 72 centres (8 a Castelló, 18 a Alacant i 46 a València), amb un cost aproximat de 60 milions d'euros anuals. És, diguem-ne, una casualitat?

Deu ser un tema menor, la defensa de l'Escola Pública. Tal vegada el curs 2007-08 alguns jóvens no podran cursar el batxillerat en el seu institut de sempre; molts adolescents continuaran assistint a classe d'ESO en aules prefabricades; els xiquets i les xiquetes de tres anys seguiran apilats en grups de 25 ─on ha quedat la ràtio de 20?─ o fins i tot s'hauran de desplaçar amb autobús a l'altre extrem de la ciutat, per falta de col·legis... bagatel·les. El que de veritat suscita l'interés de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport és que el 2008, acabat amb èxit el gran esdeveniment de la Copa Amèrica, el nostre alumnat podrà gaudir en directe del "mestratge" de Fernando Alonso corrent pels carrers de València. Panem et circenses. Així ens va!




Cosas que puedes hacer desde aquí:

Seguidors