Objectiu: publicar

Aquest és el bloc de l'IES La Plana, el qual nasqué amb la vocació de ser la veu de tota la comunitat que forma l'institut. Aquest és un mitjà d'expressió lliure i les opinions vessades són únicament i exclusiva responsabilitat dels autors de les entrades i dels comentaris. En aquest bloc es permeten comentaris anònims però l'administrador es reserva el dret d'eliminar els que es consideren ofensius o no adequats per al seu bon funcionament.

Visita nº: Free Hit Counters

MESURA DEL RADI DE LA TERRA (26-03-2009)

  • El passat 26 de Març, l’alumnat de 4t d’ESO de l’I.E.S La Plana que cursa Matemàtiques B va participar en el projecte de “Mesura del radi de la Terra”
  • Es van formar 10 grups de 4 alumnes que van mesurar cada 5 minuts, des de les 12h 15’ fins a les 13h 45’ aproximadament, les ombres d’un gnomon. En cada mesura es va marcar l’extrem de l’ombra i l’hora en que es feia la mesura.
  • Finalitzada l’experiència es va determinar la longitud mínima de l’ombra, així com l’hora que es va produir. (migdia solar)
  • Amb la mesura de l’ombra i la mesura de l’altura del gnomon es va calcular també l’angle a que formen els raigs de sol amb la vertical i l’angle b, complementari de a, que forma els els raig de sol amb el terra (altura del Sol).
  • Els distints grups van obtenir diferents resultats, mes o menys pròxims entre sí.
  • Els resultats de l’IES LA PLANA que van ser comunicat a l’organització de l’activitat foren els següents
    Altura del Sol: 52.7992º
    Distància de l’IES La Plana al paral·lel 40: - 0.6085 Km

Aquests resultats foren validats per l’organització i estan recollits en les dades i
gràfics de la pàgina web http://www.astronomia2009.es/

  • Altres centres, institucions o particulars participants en el projecte també han comunicat les seues dades a l’organització. A data 5 d'Abril s’han processat i validat més de 600 centres i, segons ens comunica l’organització, els càlculs de tots ells han donat de moment el següent resultat:

    RADI APROXIMAT DE LA TERRA: 6.162 Km
    Aquest valor suposa només un error aproximat del 4% respecte del valor real.

Seguidors