Objectiu: publicar

Aquest és el bloc de l'IES La Plana, el qual nasqué amb la vocació de ser la veu de tota la comunitat que forma l'institut. Aquest és un mitjà d'expressió lliure i les opinions vessades són únicament i exclusiva responsabilitat dels autors de les entrades i dels comentaris. En aquest bloc es permeten comentaris anònims però l'administrador es reserva el dret d'eliminar els que es consideren ofensius o no adequats per al seu bon funcionament.

Visita nº: Free Hit Counters

Un nou repte: LA MEDIACIÓ ESCOLAR

Escrit d'abans de la catàstrofe recuperat a través de Google Reader

vía La Plana, 13 de Josep el 18/05/07
Des del departament d'Orientació i el Seminari de Convivència volem posar en marxa per al curs vinent una experiència nova en la resolució de conflictes: la mediació.

Però... Què és la MEDIACIÓ?

Tots sabem que el conflicte és un fet inherent a la interacció humana. La diferència d'opinions, desitjos i interessos són inevitables entre les persones. Més encara en l'edat de creixement, quan els adolescents esteu buscant la vostra personalitat i voleu fer valdre els vostres criteris i imposar-vos als altres.

Doncs bé, la MEDIACIÓ ÉS UN MÈTODE DE RESOLUCIÓ DE CONFLICTES EN EL QUE LES DOS PARTS ENFRONTADES RECORREN VOLUNTÀRIAMENT A UNA TERCERA PERSONA IMPARCIAL, EL MEDIADOR, PER ARRIBAR A UN ACORD SATISFACTORI.

És un mètode alternatiu, diferent als sistemes tradicionals de resolució. És creatiu perquè intenta satisfer a les parts. A més la solució no és imposada, és creada per les parts i per tant acceptada i assumida.

Al nostre IES volem engegar el Curs 07/08 un Projecte de mediació al qual us convidem a participar. Podreu ser mediadors els alumnes de 3r, 4t i 1r de Batxillerat que voluntàriament es presenten. Aquests alumnes haureu de participar en unes jornades de formació, juntament amb els professors, on rebreu informació, metodologia i aprendreu la manera de mediar. Si esteu interessats digueu-li-ho al vostre tutor/a abans que s'acabe el curs actual. El curset es farà ací a l'Institut, fora d'hores de classe. L'única cosa que se us demana és bona voluntat, ganes de col·laborar i una mica de seny.

ANIMEU-VOS !!!

Departament d'Orientació- Seminari de Convivència

Cosas que puedes hacer desde aquí:

Seguidors