Arrós al forn, de cuines |
Aquest llibre li'l vaig regalar al meu germà i uns amics ens el van regalar a nosaltres. És un bon regal. Sobretot ara que estic exercint a temps complet de mestressa de casa. El llibre és un compendi de receptes dividit en 36 capítols. Entre els quals es troben alguns sobre tècniques de la nostra cuina, fregits i picades, conserves, coques salades, els ous, l'arròs, les olles, el bacallà, les pilotes, rebosteria, aiguardents, etcètera. Cada part consta d'unes quantes receptes, arreplegades en cuines de les nostres comarques, precedides per una introducció, on es descriuen tradicions culinàries, històries antigues, costums locals, procediments i altres coses relacionades amb el tema del capítol; amb excepció dels cinc primers capítols, que no contenen receptes.
Fideuà, de cuines |
M'ha agradat molt llegir aquestes introduccions perquè he aprés molt dels meus orígens, a més, m'ha fet pensar en el ritme de vida que portem avui dia i reflexionar si no és massa ràpid aquest ritme. També m'he posat molt content de veure moltes receptes de plats que menjava de més jove, quan encara era fadrí, i que ens feia ma mare, als meus germans i a mi, tal i com està explicat al llibre.
Arròs al forn amb carabassa, de cuines |
Allí es poden trobar gairebé totes les receptes d'allò típic que menjàvem tal dia o tal altre. És per això que amb aquest llibre es poden mantindre costums gastronòmics que, d'altra manera, es podrien perdre.
Guisat de patates vídues, de cuines |
Jo ja m'he posat mans a l'obra i he començat a cuinar alguns d'aquests plats, com ara l'arròs al forn amb carabassa, la paella, l'arrossejat, la fideuà, les pataques vídues, els llegums amb picada i algun més. Les fotos que podeu veure en són un bon exemple. Salut i bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada