Dissabte 19 de febrer, a les 19.00 h, concentració a la plaça Santa Clara!
Objectiu: publicar
Aquest és el bloc de l'IES La Plana, el qual nasqué amb la vocació de ser la veu de tota la comunitat que forma l'institut. Aquest és un mitjà d'expressió lliure i les opinions vessades són únicament i exclusiva responsabilitat dels autors de les entrades i dels comentaris. En aquest bloc es permeten comentaris anònims però l'administrador es reserva el dret d'eliminar els que es consideren ofensius o no adequats per al seu bon funcionament.Avui toca... ràdio
Si no heu pogut escoltar el programa de l'emissora Vox UJI Ràdio en directe, ací el teniu:
VOX UJI Ràdio
El divendres 14 de gener, 13 alumnes de l'optativa Valencià: llengua i imatge, de 1r de Batxillerat van enregistrar un programa de l'emissora Vox UJI Ràdio: Avui toca... ràdio. El dia d'emissió serà el dijous 20 de gener de 2011, a les 10.30 i a les 17.00 hores, en la freqüència FM 107.8 Mhz.
Qui no ha intervingut mai en un programa de ràdio no sap els nervis que s'hi passen! Els qui ho saben, per ordre d'aparició, són:
Qui no ha intervingut mai en un programa de ràdio no sap els nervis que s'hi passen! Els qui ho saben, per ordre d'aparició, són:
Castelló i la seua cuina
Aprofitant que aquesta setmana és l'aniversari de la meva amiga Carmen Arnau, vull seguir el seu suggeriment d'escriure una ressenya del llibre que, tot just, acabe de llegir: Castelló i la seua cuina. Tradicions, històries i receptes, de Joan i Pere Agustí.
Aquest llibre li'l vaig regalar al meu germà i uns amics ens el van regalar a nosaltres. És un bon regal. Sobretot ara que estic exercint a temps complet de mestressa de casa. El llibre és un compendi de receptes dividit en 36 capítols. Entre els quals es troben alguns sobre tècniques de la nostra cuina, fregits i picades, conserves, coques salades, els ous, l'arròs, les olles, el bacallà, les pilotes, rebosteria, aiguardents, etcètera. Cada part consta d'unes quantes receptes, arreplegades en cuines de les nostres comarques, precedides per una introducció, on es descriuen tradicions culinàries, històries antigues, costums locals, procediments i altres coses relacionades amb el tema del capítol; amb excepció dels cinc primers capítols, que no contenen receptes.
M'ha agradat molt llegir aquestes introduccions perquè he aprés molt dels meus orígens, a més, m'ha fet pensar en el ritme de vida que portem avui dia i reflexionar si no és massa ràpid aquest ritme. També m'he posat molt content de veure moltes receptes de plats que menjava de més jove, quan encara era fadrí, i que ens feia ma mare, als meus germans i a mi, tal i com està explicat al llibre.
Allí es poden trobar gairebé totes les receptes d'allò típic que menjàvem tal dia o tal altre. És per això que amb aquest llibre es poden mantindre costums gastronòmics que, d'altra manera, es podrien perdre.
Jo ja m'he posat mans a l'obra i he començat a cuinar alguns d'aquests plats, com ara l'arròs al forn amb carabassa, la paella, l'arrossejat, la fideuà, les pataques vídues, els llegums amb picada i algun més. Les fotos que podeu veure en són un bon exemple. Salut i bon profit!
![]() |
Arrós al forn, de cuines |
Aquest llibre li'l vaig regalar al meu germà i uns amics ens el van regalar a nosaltres. És un bon regal. Sobretot ara que estic exercint a temps complet de mestressa de casa. El llibre és un compendi de receptes dividit en 36 capítols. Entre els quals es troben alguns sobre tècniques de la nostra cuina, fregits i picades, conserves, coques salades, els ous, l'arròs, les olles, el bacallà, les pilotes, rebosteria, aiguardents, etcètera. Cada part consta d'unes quantes receptes, arreplegades en cuines de les nostres comarques, precedides per una introducció, on es descriuen tradicions culinàries, històries antigues, costums locals, procediments i altres coses relacionades amb el tema del capítol; amb excepció dels cinc primers capítols, que no contenen receptes.
![]() |
Fideuà, de cuines |
M'ha agradat molt llegir aquestes introduccions perquè he aprés molt dels meus orígens, a més, m'ha fet pensar en el ritme de vida que portem avui dia i reflexionar si no és massa ràpid aquest ritme. També m'he posat molt content de veure moltes receptes de plats que menjava de més jove, quan encara era fadrí, i que ens feia ma mare, als meus germans i a mi, tal i com està explicat al llibre.
![]() |
Arròs al forn amb carabassa, de cuines |
Allí es poden trobar gairebé totes les receptes d'allò típic que menjàvem tal dia o tal altre. És per això que amb aquest llibre es poden mantindre costums gastronòmics que, d'altra manera, es podrien perdre.
![]() |
Guisat de patates vídues, de cuines |
Jo ja m'he posat mans a l'obra i he començat a cuinar alguns d'aquests plats, com ara l'arròs al forn amb carabassa, la paella, l'arrossejat, la fideuà, les pataques vídues, els llegums amb picada i algun més. Les fotos que podeu veure en són un bon exemple. Salut i bon profit!
Prego: Festes d'Agost de Rossell
Aquest agost he estat la pregonera de festes del meu poble, Rossell. Ha estat un acte molt emotiu. M’han acompanyat alumnes del centre amb la seua música. Agraeixo a Ximo Ortells i als alumnes Xavi, Javier, Miquel i Diego la seua presència i el temps que han dedicat per aconseguir una actuació tan lluïda. Aquí en teniu un tast de la festa.
MªCarme Arnau
MªCarme Arnau
EXAMEN SELECTIVITAT MATEMÀTIQUES JUNY 2010
Enunciat Examen Selectivitat Matemàtiques II (Juny 2010)
Pots consultar la resolució de l'examen de Juny de Selectivitat Opció A / Opció B
http://sites.google.com/site/francescbeltrancastell/matemtiques2nbatxilleratcientfic
Pots consultar la resolució de l'examen de Juny de Selectivitat Opció A / Opció B
http://sites.google.com/site/francescbeltrancastell/matemtiques2nbatxilleratcientfic
CONCURS ONCE 2010
L'alumnat de 1r d'ESO de l'assignatura Educació Plàstica i Visual ha participat un any més al concurs anual que organitza l'ONCE.
Els treballs es van realitzar a la 2a avaluació i enguany podem vore els resultats on line...
Esperem que vos agraden!!
Per accedir, punxeu ací i després d'una breu presentació, vos eixirà una pantalla com la que mostra la imatge. S'ha d'introduir: 1r i 2n d'ESO i el codi 12004.
Els treballs es van realitzar a la 2a avaluació i enguany podem vore els resultats on line...
Esperem que vos agraden!!
Per accedir, punxeu ací i després d'una breu presentació, vos eixirà una pantalla com la que mostra la imatge. S'ha d'introduir: 1r i 2n d'ESO i el codi 12004.

El País de los Estudiantes: finalistes!
El periòdic "Adés" ha quedat finalista de la fase autonòmica de la IX edició del concurs El País de los Estudiantes. Per a donar a conéixer l'equip guanyador (un institut d'Alacant), es va realitzar un acte de lliurament de premis, el passat 24 de maig, a l'Aula Magna del Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València. Si teniu curiositat per conéixer el resultat del treball del nostre alumnat, feu clic ací i podreu accedir als periòdics publicats (haureu de seleccionar la província en el menú de dalt a l'esquerra).
També podeu visualitzar en pdf les pàgines del número 2 del periòdic "ADÉS": Portada / Crèdits / Societat i Cultura 1 / Societat i Cultura 2 / Medi Ambient 1 / Medi Ambient 2 / El Teu Entorn 1 / El Teu Entorn 2 / Esports 1 / Esports 2 / Tema Lliure 1 / Tema Lliure 2
Els alumnes olímpics de l’I.E.S.
Alumnes participants:
1r ESO
Alexandru Ionut Anuta
Ismael Bahmane Rodríguez
Fernando Dolz Fernandez
Andreea Marc
2n ESO
David Aranda Villalba
Ricardo Carregui Villegas
Santosh de Diego Miravet
Jaime F. Roig Marmaneu
3r ESO
Esteban García Martínez
Diego A. Hernández González
Irene López Chofre
Wen Yi Sun
Juan Vicent Camisón
4t ESO
Raul Arco Hierves
Iamil P. Ferrer Pomer
Patricia Forcada Corma
Batxillerat artístic
Alumnat de batxillerat artístic dibuixen i exposen treballs de talla en vegetals en l'entrada de l'institut.
![]() |
De BAT ART talla vegetal |
![]() |
De BAT ART talla vegetal |
![]() |
De BAT ART talla vegetal |
![]() |
De BAT ART talla vegetal |
![]() |
De BAT ART talla vegetal |
Onda Cero Vila-real 2010
Si no vau poder escoltar en directe els programes d'Onda Cero Vila-real que va elaborar el Departament de Valencià, amb la col·laboració del Departament de Música, i que va enregistrar el tècnic de so Juanjo Ballester, ara teniu una segona oportunitat.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)