Objectiu: publicar

Aquest és el bloc de l'IES La Plana, el qual nasqué amb la vocació de ser la veu de tota la comunitat que forma l'institut. Aquest és un mitjà d'expressió lliure i les opinions vessades són únicament i exclusiva responsabilitat dels autors de les entrades i dels comentaris. En aquest bloc es permeten comentaris anònims però l'administrador es reserva el dret d'eliminar els que es consideren ofensius o no adequats per al seu bon funcionament.

Visita nº: Free Hit Counters

Castelló i la seua cuina

Aprofitant que aquesta setmana és l'aniversari de la meva amiga Carmen Arnau, vull seguir el seu suggeriment d'escriure una ressenya del llibre que, tot just, acabe de llegir: Castelló i la seua cuina. Tradicions, històries i receptes, de Joan i Pere Agustí.

Arrós al forn, de cuines

Aquest llibre li'l vaig regalar al meu germà i uns amics ens el van regalar a nosaltres. És un bon regal. Sobretot ara que estic exercint a temps complet de mestressa de casa. El llibre és un compendi de receptes dividit en 36 capítols. Entre els quals es troben alguns sobre tècniques de la nostra cuina, fregits i picades, conserves, coques salades, els ous, l'arròs, les olles, el bacallà, les pilotes, rebosteria, aiguardents, etcètera. Cada part consta d'unes quantes receptes, arreplegades en cuines de les nostres comarques, precedides per una introducció, on es descriuen tradicions culinàries, històries antigues, costums locals, procediments i altres coses relacionades amb el tema del capítol; amb excepció dels cinc primers capítols, que no contenen receptes.

Fideuà, de cuines

M'ha agradat molt llegir aquestes introduccions perquè he aprés molt dels meus orígens, a més, m'ha fet pensar en el ritme de vida que portem avui dia i reflexionar si no és massa ràpid aquest ritme. També m'he posat molt content de veure moltes receptes de plats que menjava de més jove, quan encara era fadrí, i que ens feia ma mare, als meus germans i a mi, tal i com està explicat al llibre.

Arròs al forn amb carabassa, de cuines

Allí es poden trobar gairebé totes les receptes d'allò típic que menjàvem tal dia o tal altre. És per això que amb aquest llibre es poden mantindre costums gastronòmics que, d'altra manera, es podrien perdre.

Guisat de patates vídues, de cuines

Jo ja m'he posat mans a l'obra i he començat a cuinar alguns d'aquests plats, com ara l'arròs al forn amb carabassa, la paella, l'arrossejat, la fideuà, les pataques vídues, els llegums amb picada i algun més. Les fotos que podeu veure en són un bon exemple. Salut i bon profit!

Seguidors